Werkwijze

het proces van een airco-installatie

Bij het installeren van een airco komt veel kijken. Zonder de benodigde kennis en het juiste gereedschap is dit helaas niet zelf uit te voeren. Om uw airco professioneel te installeren, hanteren wij het volgende stappenplan:

stap 1

Plaatsbepaling

Er zijn meerdere plekken in huis waar u een airco kunt plaatsen. Dit hangt ervan af op welke plek in huis u een aangenaam klimaat wenst.
Voordat de werkzaamheden aanvangen, bekijkt de airco specialist (in overleg met u) wat de beste plek is voor de binnen- en buitenunit.
Airco’s worden meestal geplaatst in woon- of slaapkamers, maar bijna alles is mogelijk.

stap 2

Gaten boren

Om de airco-units op te kunnen hangen aan de wand, moeten er gaten geboord worden. Ook voor de leidingdoorvoer is dit nodig. Onze specialisten hebben het juiste gereedschap om door de meeste materialen te kunnen boren.

stap 3

Binnenunit ophangen

De binnenunit wordt geplaats in de ruimte die gekoeld of verwarmt moet worden. De unit hangt veelal aan een muur, net onder het plafond.

stap 4

Leidingen aanbrengen

Er moeten leidingen worden aangebracht die de binnen- en buitenunit met elkaar verbinden. Dit betreffen onder andere de koelleidingen en een elektriciteitsverbinding.

stap 5

Buitenunit installeren

De buitenunit wordt op de grond, op het dak of tegen de gevel gemonteerd.  Hiervoor kan een hoogwerker nodig zijn, of wordt er een steiger opgebouwd.

stap 6

Vullen en in gebruikstellen van de airco

Nadat alles correct is aangesloten, zal het system worden gecontroleerd op lekkage door een druktest. Hierna wordt het systeem gevacumeerd en afgevuld met koudemiddel. Het systeem zal worden opgestart en getest.
Deze handelingen zal Aangenaam Airco als erkend F-gassen installateur conform richtlijnen netjes voor u verzorgen.
Na oplevering ontvangt u van ons een officiële werkbon, hiermee heeft u recht op fabrieksgarantie.

stap 7

Opruimen en uitleg geven

Voordat onze installateurs uw woning of bedrijfspand verlaten, geven zij u een uitleg en demonstratie van uw nieuwe airco systeem. Uiteraard laten zij de werkplek netjes en opgeruimd achter.

Offerte aanvragen

Bent u enthousiast geworden of wilt u meer weten? Vul dan het contactformulier in. 
Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.