er zijn twee soorten vaste aircosystemen 

Voordelen van een vast aircosysteem

  • Hoge koelcapaciteit en een beter rendement.
  • Ze zijn geschikt voor het koelen van grote en/of meerdere ruimtes.
  • Produceert weinig geluid t.o.v. bijvoorbeeld een mobiele airco.
  • Vele male energiezuiniger dan mobiele airconditioners.
  • Ze kunnen ook je woning verwarmen. (lucht/lucht warmtepomp)

Single-split Airco

Single Split airconditioners kenmerken zich door één binnenunit en één buitenunit. In een ruimte wordt een binnendeel geplaatst, bijvoorbeeld een wandmodel of een vloermodel. Deze wordt door middel van een leiding-set verbonden met het buitendeel. De buitenunit wordt op zijn beurt buiten geplaatst.

Multi-split Airco

Multi split modellen kenmerken zich doordat er meerdere binnenunits op één buitenunit worden aangesloten. Multi split modellen zijn ideaal als er meerdere ruimtes gekoeld of verwarmt moeten worden. Hiernaast zijn ze vaak ook nog eens een stuk zuiniger dan meerdere single split modellen

Welk systeem heb ik nodig?

De single-split-airconditioning is perfect voor woningen waar er een centrale ruimte is of als je slechts één enkele ruimte wenst te koelen zoals de living, magazijn of kantoor. Met een multisplit-airconditioning kan je een volledige woning of kantoor koelen.

Wij adviseren je graag over welk systeem het beste is voor jouw specifieke situatie. Altijd vrijblijvend!

Onze merken

Om u de beste kwaliteit te kunnen garanderen werken wij uitsluitend met goede merken. LG is één van de topmerken die wij primair installeren. Wifi bediening is standaard bij LG en op de compressor krijgt u 10 jaar garantie. Liever een Daikin, Mitsubitsi of een ander A-merk? Geen probleem! Informeer naar onze scherpe tarieven.